اسبک خودرو و اجزای آن منتقل کننده حرکت میلسوپاپ یا میل بادامک به سوپاپ هستند و نقش مهمی در موتور خودرو ایفا میکنند .سعی میکنیم در انتهای صفحه نقش این قطعه را که در خودروهای بنزینی مورد استفاده قرار میگیرند توضیح دهیم تا جایگاه اسبک خودرو را در موتور و نقش آنها در فرایند تامین نیروی حرکتی خودرو را کامل متوجه شویم .در بعضی از خودروها میل بادامک به واسطه اسبک با انتهای سوپاپ در تماس هست . به این معنی که حرکت میلبادامک و بادامکها از طریق این قطعه به سوپاپها منتقل میشود. این قطعه که اسبک خودرو ، انگشتی خودرو یا چکشی خودرو نامیده میشود مانند اهرمی میان بادامکها و ساق سوپاپ عمل میکند و حرکت چرخشی میل بادامک را به حالت ضربه چکشی بر سوپاپها اعمال مینماید.
آنچه در این صفحه مشاهده میکنید :
جست و جو
برند
مدل
نشانه های معیوب شدن اسبک خودرو تنظیمات موتور به سطح سلامت اسبک خودرو بستگی دارد. معیوب شدن اسبک خودرو در روند باز و بسته شدن سوپاپ اختلال ایجاد می کند. یکی از نشانه های متداول وجود عیوب در اسبک خودرو، اختلال در کارکرد موتور است. زمانهایی که اسبک خودرو از جایگاه اصلی خارج شده باشد، موتور خودرو قابلیت کارکرد خود را از دست می دهد. در واقع با خرابی اسبک فرایند مکش و انفجار با اختلال مواجه می گردد و روند انتقال سوخت و هوا در داخل سیلندر صورت نمی گیرد.
یکی دیگر از نشانه های معیوب شدن اسبک خودرو به ارتعاش صدایی ناهنجار اختصاص دارد. در واقع زمانی که مشکلی در انگشتی به وجود می آید، تنظیمات استاندارد فیلر سوپاپ مختل می گردد. در طی این روند موتور خودرو با لرزش و سروصدای مشابه تق تق فرایند احتراق را تکمیل می سازد.
از دیگر نشانه های معیوب بودن اسبک کاهش توازن و کشش موتور خودرو نیز میتواند باشد.
عیوب رایج در اسبک خودرو یا انگشتی خودرو
به دلیل مقاومت بالای اسبک خودرو، استهلاک این قطعه به شدت پایین است همچنین عملکرد اسبک خودرو تحت تأثیر عوامل مختلفی مثل بالا رفتن حرارت، سایش، روغن کاری و افزایش اصطکاک قرار میگیرد.
رایج ترین مشکلات در اسبک خودرو ترک خوردگی، ساییدگی سر اسبک و ساییدگی بوش اسبک هستند.
+ ترک خوردن اسبک خودرو شایع ترین علت ترک خوردن اسبک خودرو ناشی از تغییرات دما و تحمیل فشار فراوان موتور به ساختار انگشتی خودرو است. این مشکل به عنوان رایج ترین عیب در اسبک شناخته شده است که معمولا توصیه می شود، مالک اتومبیل در جهت تعویض اسبک اقدام نماید.
+ ساییدگی سر اسبک خودرو
برخی مواقع احتمال دارد سر اسبک خودرو دچار ساییدگی یا اصطلاحا دچار کچلی شود. ساییدگی در سر اسبک در اثر برخورد انگشتی با ساق سوپاپ یا بادامک و قرارگیری نامناسب به وجود می آید. علت ساییدگی سر اسبک به لق بودن بیش از حد اسبک و سوپاپ برمیگردد. در واقع قرارگیری نامناسب اسبک مانع روغن کاری صحیح و کافی میان سر سوپاپ و سر انگشتی می باشد که در نهایت منجر به ساییدگی قطعات می شود.
تشخیص تعویض یا ترمیم سر اسبک به میزان ساییدگی بستگی دارد. اگر میزان ساییدگی سر اسبک اندک است، امکان ترمیم و سنگ زدن سر انگشتی وجود دارد اما اگر که میزان ساییدگی بسیار بالا باشد، توصیه می شود نسبت به تعویض انگشتی اقدام نمایید.
+ ساییدگی بوش اسبک خودرو
یکی دیگر از مشکلات رایج اسبک خودرو ساییدگی در قسمت بوش است که در مواردی با عنوان گشاده شدن نیز کاربرد دارد.
علت اصلی ساییدگی بوش انگشتی، وجود ضعف در سیستم روغن کاری است که مانع نفوذ روغن در ساختار اسبک به ویژه بوش می شود. فقدان روغن کاری به مرور زمان در طی افزایش اصطکاک سبب ساییدگی در بوش می گردد. اصطکاک بوش اسبک زمینه ی نفوذ روغن از پهلوی انگشتی را فراهم می کند. این عامل موجب کاهش فشار روغن در موتور می شود. لذا توصیه می شود در صورت ساییدگی بوش انگشتی در اسرع وقت به وسیله ی پیچ گوشتی در راستای تعویض اسبک اقدام نمایید. دقت کنید که قبل از تعبیه ی اسبک جدید، انگشتی سالم را مقداری به وسیله ی روغن چرب کنید. سپس به وسیله ی یک دستگیره قطعه را در جایگاه اصلی قرار دهید. شما می توانید به منظور جای گذاری مناسب و سریع تر اسبک در مقر اصلی، بوش اسبک را برای مدت زمانی در داخل روغن داغ قرار دهید سپس در خصوص نصب اسبک اقدام کنید.
تاکنون هیچ اطلاعاتی ثبت نشده است
|
|