یاتاقان قطعه ای در موتور خودرو است که امکان حرکت دو جسم را ایجاد میکند . شکل یاتقان به شکل نیم دایره و نازک میباشد . در موتور خودرو  حرکت خطی پیستون به حرکت چرخشی توسط میل لنگ تبدیل میشود چون میل لنگ به موتور نزدیک است تا با ان در ارتباط باشد برای جلوگیری از اسیب احتمالی از این نزدیکی از یاتاقان استفاده میشود .
جنسیت یاتاقان از فلز میباشد و در برابر حرارت و ضربه بسیار مقاوم است . پوسته‌ بیرونی از جنس فولاد یا برنز و یک یا چند لایه مواد یاتاقانی می‌شود. مواد یاتاقانی از ترکیب آلیاژ فلزات قلع، آنتیموان، مس و سرب یا جیوه، قلع، گالیم و آلومینیوم به دست می‌آید.
 


لوازم یدکی خودرو

»

موتور ، محرکه ، تعلیق

»

قطعات موتوری

»

یاتاقان

مرتب سازی بر اساس:
فقط نمایش کالاهای موجود
دسته بندی محصولات
جست و جو
جنس
برند
مدل
موردی در میان کالا ها یافت نشد
موردی یافت نشد
موردی یافت نشد

مواد یاتاقان مستقیما بر روی وزن یاتاقان تاثیر گذار است در نتیجه تعداد یاتاقانی که در موتور خود رو استفاده شود بر روی وزن نهایی خودرو تاثیر گذار است .مواد یاتاقان از متریال های نرم تهیه میشوند تا جلوی ضربه راهم برای میل لنگ بگیرد .

ترتیب قرار گرفتن لایه های یاتاقان :


• لایه‌ آلیاژ مس و سرب
• لایه‌ نیکل
• لایه‌ آلیاژ سرب و قلع
• مواد پودری قلع


انواع یاتاقان :



ثابت
متحرک
این دو یاتاقان هر یک با یکی از محورهای ثابت و متحرک میل‌ لنگ در ارتباط هستند. محور اصلی یا ثابت میل‌لنگ به بلوک سیلندر متصل است و تنها حول محور خود می‌چرخد. محور متحرک آن به شاتون وصل است و حول محور اصلی و ثابت می‌گردد. یاتاقان‌ها چه ثابت و چه متحرک، دو تکه هستند و از دو نیم‌دایره که به هم پیچ و مهره می‌شوند تشکیل می‌گردند.


وظایف یاتاقان در موتور خودرو :



جلوگیری از برخورد و آسیب و اصطکاک بین پیستون و میل لنگ
جلوگیری از برخورد و آسیب و اصطکاک بین شاتون و میل لنگ
تنظیم لقی میل‌لنگ و شاتون‌ها و تضمین حرکت روان آن‌ها.


کپه یاتاقان چیست :



پوسته‌ای که یاتاقان متحرک توسط آن به شاتون وصل می‌شود را کپه یاتاقان می‌گویند. کپه‌ یاتاقان به یک سر شاتون که با میل‌لنگ در ارتباط است سوار می‌شود و یاتاقان درون آن قرار می‌گیرد.


یاتاقان زدن به چه معنی است :



یاتاقان زدن در مفهوم کلی به معنای نقص عملکرد یاتاقان است . یاتاقان در موتور خودرو، میل‌لنگ را در لایه‌ای از روغن به صورت غلطان نگه می‌دارد و در حین فراهم آوردن امکان حرکت دورانی راحت‌تر از سایش آن به سطوح دیگر جلوگیری می‌کند. اگر این روغن کاری به درستی انجام نشود فلزات و قطعات باهم اصطکاک پیدا میکنند و ابتدا لایه های یاتاقان ساییده میشود و موجب ذوب شدن هم میشود .



دلایل یاتاقان زدن :


عدم تعویض به موقع روغن
استفاده از روغن بی کیفیت
رسوب گیری بیش از حد روغن
رانندگی با دور موتور بالا
اخلاط آب و روغن
علائم یاتاقان زدن :
صدای تق تق
قفل شدن موتور
روشن شدن چراغ موتور

 

تاکنون هیچ اطلاعاتی ثبت نشده است
برچسب ها :