شفت یا شافت از نظر لغوی به معنای محور میباشد که این محور میتواند به صورت ثابت یا متحرک باشد.در صورتی که ثابت باشد فقط میتواند تکیه گاهی برای اجزای بزرگتر و نگه داشتن دو یا سه سیستم در کنار و مرتبط با هم دیگر باشد. میتواند نقش تکیهگاه برخی اجزای بزرگتر را داشته و برای نگهداشتن دو یا سه سیستم در کنار و در ارتباط با یکدیگر به کار رود. درصورتی که متحرک باشد این امکان را دارد که نیروی مورد نیاز را به صورت رفت و برگشتی یا چرخشیاز یک سیستم به سیستمی دیگر انتقال دهد. براین اساس شافت های ثابت به شکل یک محور یا میله ثابت و شافت های متحرک به صورت زاویه دار یا مفصلی می باشند. این قطعه معمولا به صورت چند تکه ساخته میشود و جنس آن به گونه است که تحمل بار وارده از تنش های ناشی از انتقال قدرت را داشته باشد.
آنچه در این صفحه مشاهده میکنید :
جست و جو
برند
مدل
تاریخچه پیدایش شفتبرای اولین بار از شفت در قرن 19 و در کامیون ها و لوکوموتیو ها استفاده میشد و استفاده از آن در خودروسازی از سال 1985 آغاز شد. در آن سال ها از شفت به عنوان انتقال دهنده ی قدرت موتور از میل لنگ به گیربکس استفاده میشد. از پانزده سال بعد یعنی از سال 1900 به منظور انتقال قدرت به چرخ ها نیز به کار گرفته و تبدیل به رابط بین دیفرانسیل و چرخ ها شد.
انواع شفتشافت ها براساس نوع خودرو ، نوع محور محرک و نوع سیستم انتقال قدرت متفاوتند. تعدادی از شفت ها در خودرو ثابت هستند که شامل موارد زیر میشوند: 1- شفت ورودی (محور کلاچ)
شافت ورودی ارتباط بین موتور ، گیربکس و کلاچ را برقرار میکند و نیروی موتور را از طریق میل لنگ به پوسته داخلی گیربکس منتقل میکند. 2- شفت واسط (محور زیر)
این شافت ارتباط بین شافت ورودی و خروجی را برقرار میکند و به عنوان رابطی در درون پوسته گیربکس به کار میرود. روی آن از چرخ دنده های مختلفی تشکیل شده که نیروی موتور را از شافت ورودی دریافت و به خ روجی متتقل میکنند. 3- شفت خروجی (محور اصلی)
شافت خروجی نیروی درون پوسته گیربکس را به خارج منتقل میکند و آن را به میل گاردان یا دیفرانسیل انتقال میدهد. 4- شفت اکسلشفت دیگری که مورد استفاده قرار میگیرد شفت اکسل است که رابط بین پلوس و دیفرانسیل میباشد و نیرو را از دیفرانسیل به پلوس چرخ ها منتقل میکند. این شفت از نوع مفصلی یا زاویه دار است و شفت پلوس نیز نامیده میشود.
تفاوت شافت درخودرو های دیفرانسیل جلو وعقبدر خودرو های دیفرانسیل جلو شفت میانی حذف شده و انتقال قدرت بین شافت ورودی و خروجی درون پوسته گیربکس صورت میگیرد. به طور واضح تر شافت ورودی نیرو را از موتور میگیرد و داخل پوسته ان را بین چرخ دنده ها تقسیم میکند و در نهایت شافت خروجی این نیرو را دریافت و به دیفرانسیل منتقل میکنتد. درخوئرو های با دیفرانسیل عقب این کار به کمک محور میانی (واسط) انجام مگیرد.
تاکنون هیچ اطلاعاتی ثبت نشده است
|
|