پدال ترمز یکی از اجزای تشکیل دهنده ترمز وسیله نقلیه است که به طور معمول باید محکم و کمی سفت باشد. یعنی زمانی که به یکباره ترمز میگیرید، پدال ترمز باید در سفت ترین حالت ممکن باشد. البته تمامی ترمزها در هنگام خاموش بودن اتومبیل سفت هستند و به محض روشن شدن خودرو، کمی نرم میشوند. این امر کاملاً طبیعی است. و همچنین وظیفه پدال کلاج، قطع و وصل کردن نیرو به کار میرود. این پدال میان موتور خودرو و جعبه دنده ارتباط برقرار میکند. یکی از اشتباهات رایج رانندگی و نگهداری از خودرو استراحت دادن پا روی کلاچ یا تکیه دادن پا روی کلاچ است.
آنچه در این صفحه مشاهده میکنید :
جست و جو
برند
مدل
موردی در میان کالا ها یافت نشد
علایم خرابی پدال ترمز
یکی از نشانه های خرابی پدال ترمز، پایین رفتن پدال ترمز تا کف خودرو یا اسفنجی بودن آن است. اولین علتی که برای این مشکل حدس زده میشود، وجود شکافی در سیستم ترمز است. این شکاف موجب میشود که سیال موجود در سیستم ترمز (روغن ترمز) فرار کند یا موجب ورود هوا به خطوط ترمز شود. بنابراین اگر پدال خودروی شما دارای چنین مشکلی است، فوراً روغن ترمز اتومبیل خودرو را چک کنید. چراکه ممکن است روغن ترمز، تخلیه شده باشد.
همچنین سیستم ترمز از فشار هیدرولیکی بهره مند میشود و اگر نشتی ای در سیستم وجود داشته باشد، پدال ترمز نرم خواهد بود. شما به آسانی میتوانید با بررسی زیر خودرو، محل نشتی را بیابید. اگر کنار چرخ های خودرو مایعی ریخته شده باشد، بهتر است دنبال نشتی در آن نواحی باشید.
یکی دیگر از روش های تشخیص وجود نشتی و یا حتی انسداد در سیستم ترمز، دقت در نحوه توقف خودرو است. به طور مثال اگر خودرو هنگام توقف، به سمت راست کشیده شود، به این معنی است که ترمز سمت چپ، دچار اشکال است. البته یکی دیگر از دلیل های احتمالی میتواند نرسیدن روغن ترمز کافی به قسمت چپ سیستم ترمز باشد. که این امر تنها به خاطر وجود انسداد در سیستم ترمز به وجود می آید.
هنگامی که هوا وارد سیستم ترمز میشود، پدال ترمز را به صورت اسفنجی در می آورد. برای رفع این مشکل بهتر است هوا را از خطوط ترمز خارج کنید که اصطلاحاً به این کار، هواگیری میگویند. این مسئله احتمال دارد زمانی که قصد نصب پدال ترمز، لولههای ترمز یا ریختن روغن ترمز دارید به وجود آید و هوا در سیستم بسته ترمز، گیر بیفتد.
خرابی سیلندر اصلی میتواند یکی دیگر از دلایل نرم بودن پدال ترمز باشد. اما لازم به ذکر است که این نرمی پدال ترمز، با نرمی ای که به دلیل جنس پدال ترمز است، متفاوت میباشد. پدال هایی با جنس کربن-کولار و یا ترکیب های سرامیکی، نرم تر از پدال های نیمه فلزی میباشند. پدال ترمز به نوعی بیانگر شرایط ترمز اتومبیل شماست. مثلاً اگر هنگام فشار دادن پدال ترمز لرزشی احساس میکنید، احتمالاً روتور خراب است.
مشکلات پدال کلاچ
+ عوض نشدن دنده با وجود پایین رفتن کلاچ (به علت قطع شدن اتصال کابل کلاچ، تمام شدن روغن در مدار هیدرولیک یا وجود نشتی در آن) + سر خوردن کلاچ (گیر کردن اتصال کلاچ، تمام شدن صفحه کلاچ و روغنی شدن صفح کلاچ)
علل مشکلات پدال ترمز
دلیل سفت شدن پدال ترمز:
مواردی از جمله ضعیف بودن بوستر ترمزا، درست نشدن اجزا ترمز، نشتی شیلنگ خل و صحیح عمل نکردن دریچه بررسی کننده از دلایل سفت بودن پدال ترمز به شمار می رود.
دلیل ضعیف عمل کردن ترمز خودرو:
گاهی اوقات ترمز خودرو، کار خود را به درستی انجام نمی دهد و خودرو، قادر به متوقف شدن در جای موردنظرمان نیست و حادثه اتفاق می افتد. بنابراین عملکرد ضعیف خودرو به دلایل مقدار مناسب ضخامت لنت ترمز( بررسی حداقل مقدار، نرمال و نو بودن )، وجود هوا در مخزن، کم شدن یا تمام شدن روغن ترمز، تمام شدن لنت ترمز می باشد.
دلایل نرم بودن پدال ترمز: پدال ترمز بخاطر دلایلی همچون نشتی در شیلنگ ها، تمام شدن لنت ترمز یا خوردگی لنت، وارد شدن هوا به مدار هیدرولیک، کثیف بودن روغن ترمز، نرم می شود.
دلایل ارتعاش پدال ترمز:
از دلایل ارتعاش پدال ترمز میتوان به وجود ارتعاش در پدال ترمز، خرابی و شل شدن پیچ و به هم خوردن تعادل چرخ ها، نقش پدال کلاچ در خودرو، شل شدن اتصالات فرمان، فرسودگی و خوردگی دیسک های ترمزاشاره کرد.
تاکنون هیچ اطلاعاتی ثبت نشده است
|
|