انواع چسب خودرو
انواع مختلف چسب برای استفاده در خودرو وجود دارد : چسب تماسی , چسب اکریلیک , چسب اپوکسی , چسب بتونه , چسب نواری دوطرفه , چسب مایع , چسب گرما ذوب ,
چسب های تماسی غیر از صنعت خودرو در بسیاری از جاهای دیگر استفاده میشوند و در برابر نور و اشعه , رطوبت و آب , مقاومت بالایی دارند .
چسب های اکریلیک دارای دو نوع تک قسمتی و دو قسمتی هستند و بسیار محکم و قوی عمل میکنند از این چسب های دو قسمتی برای کار روی بدنه یا بیرون خودرو استفاده میشود .
از چسب های اپوکسی برای پر کردن یک فضا یا گرفتن درزها و ترک ها استفاده میشود .
چسب بتونه عملکردی شبیه به چسب های اپوکسی دارند فقط تفاوت آن ها این است که چسب اپوکسی مایع است ولی چسب بتونه جامد است .
چسب های نواری دو طرفه کیفیت زیاد بالایی ندارند اما گاهی اوقات برای تزئینات یا قطعات داخلی مورد استفاده قرار میگیرند .
چسب های مایع و گرما ذوب از چسب های قوی هستند که با تبخیر حلال و تولید گرما آنها فعال میشوند این نوع چسب ها در کابین خودرو بسیار پرمصرف هستند .
در چه قسمت هایی از خودرو چسب کاربرد دارد
از چسب در قسمت های مختلف یک خودرو چه در هنگام ساخت توسط کارخانه سازنده و چه در طول کارکرد ماشین توسط دارندگان خودرو در حین تعمیرات از چسب استفاده میشوند .
در کابین خودرو برای قسمتهای قطعات سیستم تهویه , داشبورد خودرو و قطعات آن , فوم های ضربه گیری که در کابین به کار می رود , کفی ها و یا عایق کاری با موکت , روکش های دستگیره و درها , عایق هایی که در درب ها استفاده میشوند , و اتصالات تزئیناتی خودرو از چسب استفاده میشود .
استفاده از چسب باعث گرفته شدن بسیاری از لرزش ها میشود به همین دلیل برای محکم کردن پیچ ها از چسب استفاده میشود .
برای چسباندن شیشه ها و آیینه ها از چسب استفاده میشود به عنوان مثال آیینه جلوی داخل اتومبیل همیشه با چسب سر جای خود قرار می گیرد .گاهی اوقات با چسب های ضد آب کردن شیشه ها هم استفاده میشود .
گاهی اوقات قسمت های فلزی یا آلومینیومی در خودرو ترک میخورد مانند جعبه دنده برای تعمیر این ترک ها و پر کردن آن ها از چسب استفاده میشود .
در هنگام سوار کردن یاتاقان خودرو در حین وصل کردن استفاده میشود استفاده از چسب در بعضی قسمت ها مثل همین یاتاقان بسیار اهمیت دارد مثلا باعث نرم کار کردن یاتاقان ها میشود و از خوردگی جلوگیری میکند , اگر فضای بین یاتاقان و جعبه زیاد باشد این فضا توسط چسب پر میشود .
گاهی اوقات در محفظه موتور یا گیربکس ترک هایی ایجاد میشود که با چسب برطرف میشوند .
نکات لازم برای استفاده از چسب
تمامی چسب ها روی بسته خود توضیحات و هشدارهایی دارند حتما به آن ها توجه کنید تا خدای نکرده دچار مشکل نشوید .
اکثر چسب های موجود در بازار دارای گاز و بخار هایی هستند که هنگام استفاده از آن ها خارج میشود برای استفاده از چسب ها حتما در فضای باز این کار را انجام دهید .
جهت جلوگیری از مشکلات و آسیب های پوستی حتما در حین استفاده از دستکش استفاده کنید .
از چشمانتان در حین استفاده از چسب ها بسیار محافظت کنید .
برای تمیز کردن اطراف محلی که چسب کاری کرده اید یا هنگامیکه میخواهید چسب های قدیمی را از بین ببرید یا باید از مواد پاک کننده استفاده کنید و یا با چاقو آن ها به آرامی تمیز کنید .