رله می‌تواند با یک جریان به نسب پایین یک جریان بالا و قوی را قطع یا وصل کند. با این توضیحات می‌توان متوجه شد که رله ماشین یک نوع سوئیچ اتوماتیک است که از یک جریان بسیار کم برای کنترل جریان‌ها و عملکردهای بزرگ استفاده می‌کند. در صورتی که رله خودرو به طور صحیح کار نکند باعث خاموشی یا بد کار کردن اتومبیل می‌شود.برای اینکه بتوان انرژی الکتریکی را به بخش‌های گوناگون خودرو انتقال داد، نیاز به سیم کشی است. سیم کشی خودرو با استفاده از برق موجود در باتری باعث میشود که سایر اجزای خودرو به کار خود ادامه بدهند. برای سیم کشی خودرو به غیر از سیم‌ها بخش‌های دیگری هم وجود داند که در سیستم برق اتومبیل به کار می‌روند. فیوزها، رله خودرو، باتری و … از جمله بخش‌های مهمی است که در کنار سیم کشی خودرو اهمیت زیادی دارند.

رله و سیم کشی

لوازم یدکی خودرو

»

قطعات برقی

»

قطعات برقی داخل موتور

»

رله و سیم کشی

مرتب سازی بر اساس:
فقط نمایش کالاهای موجود
دسته بندی محصولات
جست و جو
برند
مدل
موردی در میان کالا ها یافت نشد
موردی یافت نشد


وظیفه رله و سیم کشی 


رله یک کلید الکترو مغناطیسی میباشد که در سیستم برقی خودرو وجود دارد و برای جلوگیری از سیم کشی بیش از حد خودرو مورد استفاده قرار میگیرد. از رله در قسمت های مختلف خودرو به کار برده میشود. از رله برای قطع و صل کردن جریان های قوی به وسیله جریان های ضعیف مورد استفاده قرار میگیرد. پس مهم ترین وظیفه رله، قطع و وصل کردن جریان هایی با ولتاژ بالا میباشد.

رله ها در دو نوع فنر دار و بدون فنر و از یک هسته آهنی، سیم پیچ و صفحه پلاتینی وجود دارند. در رله فنردار از یک فنر که به قسمت پلاتینی متصل است استفاده شده و رله بدون فنر دارای یک صفحه پلاتینی ارتجاعی میباشد.


کاربرد های رله در خودرو 


رله در بیشتر قسمتهای برقی خودرو استفاده میشود مانند رابط های کامپیوتری، استارتر، چراغ های مختلف، بوق و … از مهم ترین قسمتهایی است که در آنها از رله استفاده میشود. در بعضی از مواقع به جای رله از سوئیچی ترانزیستور ها استفاده میشود. مثلا رله ها قطات کندی هستند و نمیتوانند جریان برق را با فرکانس بالا قطع و وصل کنند به همین خاطر برای اینکه بتوان برق را در ثانیه چندین بار قطع و وصل کرد باید از سوئیچی ترانزیستور استفاده کرد. هم چنین برای قطع و وصل کردن جریان هایی با ولتاژ چند میلی آمپر باید از سوئیچی ترانزیستور استفاده کرد.



دسته بندی انواع رله ها :


• SPST یعنی تک قطبی و تک خروجی

• SPDTیعنی تک قطبی و دو خروجی

• DPSTیعنی دو قطبی و تک خروجی

• DPDTیعنی دو قطبی و دو خروجی



مزیت رله ها 


از مزیت های استفاده از رله میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

• مناسب برای محافظت از مدار

• توانایی نجمل ده ها آمپر و به همین خاطر از ترانزیستور ها مقرون به صرفه تر میباشند.



تاکنون هیچ اطلاعاتی ثبت نشده است
برچسب ها :