تسمه تایم یک قطعه مهم در خودرو محسوب میشود که عملکردا حتراق در موتورخودرو را بهبود می بخشد. علاوه بر سهل کردن عمل احتراق ، این قسمت هماهنگی گردش میل سوپاپ و میل لنگ را نیزانجام میدهد. کیت تسمه تایم شامل تسمه، یک تسمه سفت کن و یک هرزگرد می باشد . تایمینگ یکی از سیستم های اساسی خودرو است که تایمینگ معادل زمانبندی است . مراحل احتراق که 4 مرحله است : مکش , تراکم, انفجار و تخلیه نیاز به باز و بسته شدن سوپاپ ها دارد که این باز و بسته شدن باید بر اساس زمانبندی منظم باشد . به همین جهت به این قطعه که عملکرد باز و بسته شدن دریچه سوپاپ ها را در زمان بندی یکسان تنظیم و کنترل میکند ، تسمه تایم یا تسمه تایمینگ نیز گفته میشود.
آنچه در این صفحه مشاهده میکنید :
جست و جو
برند
مدل
کاربرد تسمه تایم
سوپاپ ها برای باز و بسته شدن و ایجاد انرژی با میل لنگ ها در ارتباط هستند ، میل لنگ در پایین موتور قرار دارد و میل سوپاپ در سر سیلندر انتقال نیرو و ارتباط بین این دو قطعه توسط تسمه تایم انجام میشود .عملیات زمان بندی هم توسط تسمه تایم انجام میشود و سرعت گردش این دو قطعه را هماهنگ میکند تا مرحله احتراق به درستی انجام شود . صحت کارکرد این تسمه بستگی به قطعات تسمه سفت کن و غلتک هرزگرد دارد تسمه تایم به همراه این دو قطعه ارائه میشود که کیت تایم نامیده میشود .
پاره شدن تسمه تایم اگر تسمه تایم پاره شود و یا یکی از بلبرینگ ها خراب شوند، زمان بندی باز و بسته شدن سوپاپ ها و بالا و پائین رفتن پیستون ها به هم خورده و موتور آسیب خواهد دید این قطعات باید بعد از مدتی استفاده تعویض گردد . بهترین مدت زمان تعویض تسمه تایم پس از پیمودن 60 هزار کیلومتر و یا چهار سال است. پیشنهاد میکنیم زمانیکه برای چک کردن یا تعویض تسمه تایم به تعمیرگاه مراجعه میکنید، تست شمع خودرو و روغن موتور و غیره را نیز انجام دهید. یکی از مهم ترین نکاتی که لازم است تا در زمان تعویض تسمه تایم رعایت شود این است که تسمه تایم می بایست با کیت کامل تسمه دینام تعویض شود، به عبارت دیگر کیت تسمه تایم و کیت تسمه دینام دارای عمری در حدود 60000 کیلومتر و یا چهار سال می باشند و باید با هم تعویض شوند، همواره از تعویض هر یک از قطعات کیت تسمه تایم و کیت تسمه دینام بصورت تکی خودداری نمائید.
نشانه های بروز اشکال در نحوه عملکرد تسمه تایم
1- لرزش غیرعادی در موتور خودرو 2- مشکل هنگام استارت و حرکت 3- صدای ضربه در زیر کاپوت حین حرکت 4- خروج بیش از اندازه دود از اگزوز 5- روشن نشدن خودرو
تاکنون هیچ اطلاعاتی ثبت نشده است
|
|