از مهمترین لوازم ترمز خودرو سیستم ABS میباشد که در شرایط آب و هوای بد و بارانی و زمین خیس به کمک رانندگان می آید و خودرو را متوفق میکند. این سیستم که در واقع مانع از قفل ماندن چرخ‌ها پس از ترمز‌گیری‌ می‌شود یک سیستم ترمز‌ پیشرفته است و به راننده این امکان را می‌دهد که در عین فشار شدید پدال ترمز، کنترل خودرو را به راحتی در دست داشته باشد. خطری که همواره در رانندگی احساس می‌شد، قفل شدن چرخ‌ها هنگام ترمز‌گیری‌های شدید و همچنین در شرایط لغزندگی جاده بود. ترمزهای ABS با جلوگیری از سُر خوردن چرخ‌ها در هنگام ترمزگیری، دو فایده‌ی مهم دارند؛ توقف سریع‌تر و فرمان‌ دادن خودرو در هنگام ترمزگیری. سیستم ترمز ABS از چند بخش تشکیل شده است مثل سنسورهای سرعت، پمپ، سوپاپ‌ها، کنترل‌کننده

سیستم ABS

لوازم یدکی خودرو

»

موتور ، محرکه ، تعلیق

»

لوازم ترمز

»

سیستم ABS

مرتب سازی بر اساس:
فقط نمایش کالاهای موجود
دسته بندی محصولات
جست و جو
برند
مدل
موردی در میان کالا ها یافت نشد
موردی یافت نشد
موردی یافت نشد


انواع سیستم ABS 


به طور کلی انواع ABS معمولا به غیر از نوع پردازنده و واحد کنترل، در تعداد سوپاپ‌ها و سنسورها هم متفاوت هستند.  

چهار کاناله با چهار سنسور -چهار گانه

در این نوع سیستم هر چرخ سنسور و سوپاپ خود را به صورت مستقل دارد. این سیستم که دقیق‌ترین حالت ABS و بهترین عملکرد آن را به نمایش می‌گذارد سرعت هر چرخ را به صورت جداگانه توسط حسگرها بررسی و به ECU گزارش می‌کند. در نتیجه زمان عملکرد ABS سرعت هر چرخ به صورت مجزا و بنا بر نیاز خودرو تنظیم شده و متناسب با شرایط کاهش می‌یابد. عنوان ایمن‌ترین سیستم ABS را باید به همین مدل چهار کاناله با چهار سنسور داد.


سه کاناله با سه سنسور‌ -سه گانه

در این نوع، سوپاپ‌ها و کانال‌ها به همراه سنسورها برای چرخ‌های جلو به صورت مجزا تعبیه می‌شوند، اما برای چرخ‌های عقب یک سری کانال و سوپاپ و حسگر در نظر گرفته می‌شود که روی اکسل عقب قرار دارند و روی هر دو چرخ عقب به صورت مشترک فعال هستند. این سیستم که نسبت به سیستم چهارگانه دقت و حساسیت کمتری دارد سرعت چرخ‌های جلو را به صورت مجزا و سرعت چرخ‌های عقب را به همراه هم تنظیم می‌کند. بنابراین امکان قفل شدن یکی از چرخ‌های عقب در هنگام ترمزگیری‌های شدید وجود دارد.


یک کاناله با یک سنسور -تک کاناله

این سیستم که بیشتر در خودروهای سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد تنها از یک سنسور، کانال و سوپاپ در اکسل عقب استفاده می‌کند و از طریق آن‌ها به کنترل و تنظیم سرعت چرخ‌های عقب می‌پردازد. این سیستم براین اساس فعالیت می‌کند که هنگام ترمز‌گیری‌های شدید وزن خودرو به سمت جلو بیشتر می‌شود و با برهم خوردن تعادل وزنی در عقب، احتمال قفل شدن چرخ‌های عقب بالاتر می‌رود. البته وجود تنها یک حسگر و سوپاپ امکان قفل شدن یکی از چرخ‌ها عقب را باقی می‌گذارد.



معایب سیستم ABS


عملکرد و کارایی سیستم ABS خود گویای مزایای این سیستم پیشرفته است. اما این سیستم نیز مانند بسیاری از تکنولوژی‌های دیگر در خودروسازی، ممکن است معایبی هم به همراه داشته باشد. معایبی که درباره‌ سیستم ABS مطرح می‌شود در همه‌ انواع این سیستم مشاهده نمی‌گردد و بعضا با پیشرفت آن رفع شده است، اما همچنان در برخی انواع ساده‌تر ممکن است گریبان راننده را بگیرد. برای مثال توقف بی‌دلیل خودرو در سرعت‌های پایین مشکلی است که معمولا راننده‌ها با سیستم‌های ABS ساده‌ و قدیمی‌تر دارند. این مشکل به دلیل بالا بودن ضریب خطا در پردازش‌گر سیستم کنترل است. به این ترتیب که ECU اطلاعات دریافتی از حسگرها را در زمان کاهش سرعت به منزله‌ شرایط خاص تفسیر کرده و منجر به توقف خودرو می‌شود. ABS نیز مانند دیگر تکنولوژی‌ها جدید‌تر هزینه‌ نگهداری بالایی دارند. این هزینه در کشور ما ممکن است معضل بزرگتری باشد. تا جایی که برخی رانندگان ترجیح می‌دهند خودرویی فاقد این سیستم داشته باشند. استهلاک بالای ABS به دلیل حساسیت قطعات و اجزای آن نیز از دیگر معایبش محسوب می‌شود. این مورد هم معضل هزینه‌ بالای تعمیر و نگهداری را تشدید می‌کند.



دلایل روشن شدن چراغ هشدار ABS 


+ خرابی سنسورها

+ خرابی‌های الکتریکی

+ خرابی پمپ‌ها و سوپاپ‌ها

+ خرابی واحد کنترل



کارکرد سیستم ABS


ABS با رها کردن و سپس فشار دادن مجدد ترمزها به چرخ خودرو در شرایط ترمز شدید کار می کند. سنسورهای روی هر چرخ برای تشخیص قفل شدن یا زمانی که چرخ از حرکت می ایستد و شروع به لیز خوردن می کند استفاده می شود. هنگامی که قفل تشخیص داده می شود، ABS ترمزها را 100 بار در ثانیه پمپ می کند.





رانندگی با چراغ روشن ترمز ABS


رانندگی با احتیاط با روشن بودن چراغ ABS ایمن است. شما همچنان می توانید با چراغ ABS خود خودرو را برانید، زیرا بر ترمز معمولی تاثیر نمی گذارد. با این حال، ما به شما توصیه نمی کنیم این کار را انجام دهید زیرا سیستم ABS شما به کنترل توقف کمک می کند و رانندگی بدون آن می تواند خطرناک باشد.
تاکنون هیچ اطلاعاتی ثبت نشده است
برچسب ها :